GASTexpo sajam za sve ukuse, Ljubljana 1-4. 2. 2017.

0

U proteklih jedanaest godina koliko se održava, sajam je prerastao u jedan od vodećih događaja takve vrste za područje Slovenije, ali je okrenut i publici okolnih zemalja – Hrvatske, Italije, Njemačke, Austrije i Mađarske.

Na sajmu gastronomije bogati izlagački program obuhvata HoReCa ugostiteljsku i hotelsku opremu, kafu, poslastičarstvo, piće i napitke, hranu, pekarske proizvode, ketering, slow i fast food, kao i ambalažu, menadžment i marketing, a posebna je pažnja posvećena tehnološkim inovacijama. Ove godine organizatori su pripremili niz edukacijskih radionica. Posetioci će tako moći da učestvuju na radionicama pripreme kafe gde će teme biti kako napraviti kvalitetan espreso, moderne recepture, priprema tzv. Signature napitaka, Latte art radionice, Hand brew prezentacije, Cupping odnosno mogućnost degustacija kafa iz celoga sveta i predavanja kako pravilno konzumirati kafu. Veliki je deo sajma posvećen sladoledu, a radionice nisu samo vezane za sladoled, već i za pripremu poslastica, te se održavaju pod okriljem svetski priznate institucije Carpigiane Gelato University. Za one koji žele da znaju kako pravilno pripremiti pizzu organizovana je škola pizze koju će voditi najbolji italijanski majstori, učesnici će primiti diplome, a najbolji odlazi na svetsko prvenstvo. Tu su i poslastičarske radionice La Ganache koje će voditi Naser Gashi, inače osnivač francuske metode obrazovanja za poslastičare u Sloveniji. Gashi će kroz besplatne kurseve pokazati izradu macaronsa, čokoladnog moussea i torte Fraiser. Uz bio-veganske radionice u toku trajanja sajma se održava i niz međunarodnih takmičenja i to u izradi sladoleda, pizze, u pripremi koktela i barista challenge. Sajam se održava na Gospodarskom rastavišču u Ljubljani, i otvoren je od 1. do 4. februara 2017. svaki dan od 10 do 19 sati. n
Za više informacija kliknite ovde

Share.

Comments are closed.