Lista najboljih država za život

0

Sajt koji spaja ljude u inostranstvu i pomaže im da se snađu u stranoj zemlji objavio je listu zemalja koje su najbolje za život.

Na osnovu zdravstvenog sistema, obrazovanja, infrastructure i mogućnosti zaposlenja, koji su najbolji pokazatelji da neka zemlja”stoji čvrsto na nogama”, došlo se do sledeće liste koju čini 21 zemlja. U istraživanju je učestvovalo više od 15 hiljada ispitanika.

Na samom vrhu liste našao se Tajvan koji je najkarekterističniji po kvalitetnom životu. Drugo mesto zauzela je Austrija zbog obrazovanja, odlične infrastrkture i zdravstvenog sistema. Ove karakteristike imao je i Japan, koji ocenjuju i kao idealno mesto za miran život.

Zbog kulture i odnosa prema strancima četvrto mesto zauzela je Španija. Peta zemlja u kojoj se osećate kao kod kuće je Kostarika, a šesta i veoma popularna zbog vremenskih uslova je Malta.

Jeftini vrtići i ne tako skup standard odlika su Češke. Osmo mesto pripalo je Singapuru, deveto Nemačkoj, zbog poslovnih ponuda i mogućnosti za napredovanjem, a deseto Švajcarskoj kao stabilnoj i razvijenoj zemlji.

Sledeća na listi našla se Južna Koreja, zatim Kanada, Novi Zeland, Portugal, Francuska, Australija, Luksemburg, Ekvador, Mađarska i Danska.

Share.

Comments are closed.