Luštica Bej, luksuzna kapija Crne Gore u netaknutoj prirodi

0

Luštica Bej (Luštica Bay), jedinstveni grad na crnogorskom primorju koji već tri i po godine gradi kompanija Luštica Divelopment na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta, predstavljen je i u Beogradu.

Novi grad na Jadranu zajednički je poduhvat Vlade Crne Gore i švajcarske kompanije Oraskom Divelopment Holding. Vrednost projekta je procenjena na 1,1 milijardu evra što ga čini najvećom investicijom u ovom delu Evrope.

„Završavamo prvu fazu gradnje i tokom sljedeće godine nas očekuje veliko otvaranje Luštica Bej marine i naselja i prvog hotela. Značajno je da ćemo sledeće godine početi izgradnju kjučnog dela kompleksa – Luštica Bay Central, odnosno gradskog jezgra koji će ponuditi najveću koncentraciju komercijalnih i administrativnih sadržaja. Ovo je cenovno veoma konkurentan deo kompleksa jer će, za razliku od marina naselja gde cenu kvadratnog metra definiše lokacija na prvoj liniji od mora i luksuzni standard, u Centralu bi cenovna politikatrebalo da parira regionalnom nivou cena nekretnina, sa stanovima u ponudi počev od 120.000 evra. Samim tim, očekujemo povećano interesovanje klijenata iz regiona za život u Luštica Beju. Trenutno imamo klijente iz 32 države, a veliki procenat dolazi iz Srbije“, saopštila je Dragana Bećirović, PR savetnik Luštica Bej.

Rezidencijalni kompleks nalik odmaralištu koje nudi mogućnost povremenog boravka i života za stalno, prvih 70 vlasnika nekretnina dobio je 2015. godine, a ove godine se useljava novih 88 vlasnika sa porodicama.

U kompleksu koji će, kada bude završen, ponuditi dve marine, golf teren sa 18 rupa, više od hiljadu stanova, 500 kuća i vila, sledeće godine biti otvoren prvi od planiranih sedam hotela – Čedi Luštica Bej, čija gradnja je počela u aprilu. U Luštica Beju je već izgrađeno Marina naselje od 26 zgrada sa ukupno 160 stambenih jedinica i marina sa kapacitetom 176 vezova, a grade se prve vile i gradske kuće.

U Luštici Bej će oko deset odsto od ukupnih 690 hektara površine podleći razvoju, a preostalih 90 odsto će ostati netaknuta priroda. Inspiracija za arhitekturu grada pronađena je u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja. Luštica Bej će svojim stanovnicima moći da ponudi najbolje uslove za život i uživanje u različitim sportskim aktivnostima, a da pritom sve prirodne karakteristike ovog poluostrva ostanu autentične.

Luštica Bej se gradi na poluostrvu Luštica koje je poznato kao jedna od najlepših prirodnih destinacija na crnogorskom primorju. Na Luštici se nalaze letovališta Rose, Krašići, Pristan, a ova mesta uživaju ogromno poštovanje turista iz Srbije upravo zbog netaknute prirode, što će ostati najvažniji dio Luštica Beja.

Share.

Comments are closed.