Mesto sa najboljom japanskom hranom u Beogradu

0

Popularnost daleke zemlje izlazećeg sunca, tu na brdovitom Balkanu je iznenađujuće velika. Za nove generacije ona se ogleda pre svega u obožavanju jedinstvene pop kulture (anime i mange), dok za one malo starije Japan i dalje predstavlja zemlju Samuraja, Sumo rvača, ali i prelepih Japanki.

Međutim, nova spona sa braćom Japancima može da bude i sjajna japanska hrana o kojoj doduše ne znamo baš mnogo. Za sve one koji su odmah pomislili na suši moramo reći da se radi o nečemu sasvim drugačijem.

U pitanju je izuzetno ukusna i raznovrsna domaća hrana koju spremljenu na tradicionalni način možete naći na samo jednom mestu u Beogradu. To je restoran Marukoshi, koji, ušuškan na donjem Dorćolu, svojim izuzetno prijatnim i nepretencioznim enterijerom i zaista zanimljivom ponudom hrane i pića pretenduje da postane jedno od onih “kultnih mesta” u našem gradu.

I tako, nakon nekoliko manje ili više domaćih menija u ovoj rubrici, predstavljamo vam nešto sasvim drugačije. To je jelovnik “prve beogradske japanske kafane”, koji su pažljivo osmislili i za nas pripremili sjajna japanska šefica Nahoko Hata i vlasnik Ryo Kashikowa Ragland.

Šta smo sve od specijaliteta bili u prilici da probamo, pročitajte u nastavku teksta.

Share.

Comments are closed.