Mihail Barišnjikov došao u Beogradu na poziv Aje Jung

0

Mihail Miša Barišnjikov, nekadašnji prvak i direktor Američkog baleta, nastavio je svoju karijeru na daskama koje život znače, upoznajući teatar iznova između ostalog i kroz komad kao što je Brodski/Barišnjikov koji će predstaviti domaćoj publici 23, 24 i 25. aprila u Pozorištu na Terazijama.

Naime, radi se o komadu koji je svoju premijeru doživeo u Rigi oktobra 2015. gde je Miša i rođen, a dalje se prikazivao još samo u Americi, dok svoju evropsku turneju započinje upravo iz Beograda. Komad zapravo predstavlja i njegovu ličnu tranziciju od igre ka pozorištu i to ovom prilikom izraženu kroz stihove ruskog nobelovca i Mišinog dugogodišnjeg prijatelja Brodskog. Stihove će izgovarati u originalu, na ruskom jeziku sa titlovima na srpskom.

Na današnjoj konferenciji za štampu koja se održala u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a u prisustvu Maje Gojković, američkog ambasadora u Srbiji, Majkla Skota i direktorke Beogradskog festivala igre, Aje Jung, Miša je istakao koliko je srećan što se ponovo obreo u Beogradu i da se raduje susretu sa domaćom publikom. Govorio je o predanosti koju treba da poseduje svaki umetnik da bi bio uspešan u svom poslu, a nije krio ni oduševljenje programom upravo završenog Beogradskog festivala igre i javno ga podržao svojim likom i delom.

Share.

Comments are closed.