Na “Chardonnay du Monde”, vinarija Tikveš osvojila srebrnu medalju

0

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina “Chardonnay du Monde” održanom u Francuskoj, Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. osvojilo je srebrnu medalju. Ove godine su samo četiri vina sa prostora Ex Yu osvojila srebrne medalje u konkurenciji od 706 uzoraka iz 38 zemalja. Nagrađena vina ocenjivao je žiri od 300 vinskih stručnjaka.

Ovo takmičenje se održava više od dvadeset godina, a učesnici imaju mogućnost da razmene iskustva, ali i da predstave inovacije svoje zemlje. Chardonnay special selection je suvo belo vino prozračne zlatno-žute boje, nežnog, ali kompleksnog mirisa sa istaknutim notama citrusa, tropskog voća i dinje. Dominira osvežavajući ukus, puno telo i duga, elegantna završnica.

Vinarija “Tikveš” svake godine osvoji više od 50 nagrada uz mnogobrojne pohvale svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima kao što je i Chardonnay du Monde, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Share.

Comments are closed.