Osnovana grupacija pružalaca usluga hrane i pića u okviru PKS

0

Pri Udruženju za turizam Privredne komore Srbije počela je rad i grupacija u kojoj su okupljeni vodeći preduzetnici iz oblasti ugostiteljskih usluga.

Na sednici kojom je predsedavala Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam PKS, najpre su verifikovani članovi Grupacije koji su nakon toga glasanjem izabrali Petra Gajića, vlasnika restorana Tikas za predsednika Grupacije, a za njegovog zamenika Marka Mujića iz kompanije MIM team food – Big Pizza.

U nastavku sednice definisani su prioriteti u radu Grupacije pružalaca usluga hrane i pića koji se odnose na izmene zakona i pravilnika iz oblasti poslovanja u ugostiteljskom sektoru, poput zatvaranja ugostiteljskih objekata, regulisanja visine napojnice u restoranima, jače saradnje sa lokalnim samoupravama i nadležnim institucijama, i saradnje sa turističkim organizacijama.

Dva pravilnika su delegirana odmah kao prioritetna: Pravilnik o zaštiti od požara u ugostiteljskim objekatima i najava izmene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu primenjenog u ugostiteljskim objektima.

Share.

Comments are closed.