Pacijenti iz UAE zainteresovani za banje u Srbiji

0

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar i zamenik ministra zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed Salim Alal postigli su dogovor o tome da pacijenti iz te zemlje, koja godišnje izdvoji 50 miliona dolara za njihovo lečenje, ubuduće dolaze na rehabilitaciju u banje u Srbiji.

Lončar je u izjavi za novinare rekao da će prvi pacijenti iz UAE u naše rehabilitacione centre stići već krajem godine, pri čemu je neophodno da se pre toga otvori kancelarija koja će se baviti prijemom tih pacijenata.

On je ukazao na to da Emirati godišnje za rehabilitaciju svojih pacijenata, koji su najčešće išli u Češku, Slovačku i Mađarsku, izdvoje 50 miliona dolara, i poručio da srpski centri mogu da budu konkurentni i po kvalitetu i po ceni.

Ministar je dodao da Ujedinjeni Arapski Emirati žele da budu partneri sa našom državom, da ulažu u nove bolnice i banje, o čemu je bilo reči tokom sastanka.

Muhamed Salim Alal je ocenio da u srpskim rehabilitacionim centrima postoje visoki standardi i kvalitet usluga, te da će se raditi na tome da pacijenti iz UAE dolaze u Srbiju na oporavak.

Izvor: Poslovno jutro

Share.

Comments are closed.