Rakija sa jestivim listićima zlata nastaje nadomak Kragujevca

0

Podrum “Pevac” nalazi se u živopisnom Cvetojevcu nadomak Kragujevca, gde tradicija proizvodnje vina i rakije seže od davnih vremena.

Proplanci i bregovi pod voćnjacima su oduvek inspirisali Aleksandra Stankovića, mladog i vrednog preduzetnika, ali je posao sa proizvodnjom rakije započeo iz kafane, ili kako sam kaže, sazidao je kuću od krova.

Podrum “Pevac” sada proizvodi brojne voćne rakije, od kajsije, kruške, maline, šljive, kao i likere sa dodatkom meda. Međutim, ono što ovaj brend razlikuje od ostalih jeste rakija od dunje “Zlatni pevac” koja predstavlja najprestižniji, najluksuzniji i najekskluzivniji proizvod.

“Ime joj je takvo jer se doslovce u rakiji nalaze jestivi listići dvadesettrokaratnog zlata. Ovu rakiju proizvodimo u limitiranoj seriji, jer ručno selektujemo samo najzrelije i najkvalitetnije plodove dunje. Nakon toga uz posebnu pažnju pravimo čitav proces proizvodnje do samog flaširanja”, ističe Stanković.

O čemu smo još uz nezaobilaznu čašicu satima pričali sa Aleksandrom pročitajte ovde.

Share.

Comments are closed.