Sedam saveta kako da savršeno servirate jelo

0

Koliko god je hrana koju ste pripremili ukusna, gosta ćete oduševiti onda kada njegovu narudžbinu servirate na pravi način. Čak i najobičnije jelo dobro servirano izmamiće osmeh vašem gostu, učiniti da on uživa u spremljenoj hrani, ali i vratiti ga ponovo na vašu adresu.

Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da učinite da vaša hrana izgleda mnogo bolje, a gost zadovoljniji:

  1. Pronađite pravu meru – Tanjir ne sme biti pretrpan hranom, ali ne sme delovati ni siromašno šta god da je na njemu, pa tako pronađite pravi odnos veličine tanjira i porcije hrane
  2. Boje su bitne – Veoma je važno da povedete računa šta sve pored glavnog jela planirate da servirate, jer je kontrast boja na tanjiru jako bitan
  3. Obod tanjira uvek ostavite prazan
  4. Držite se asimetrije – Obrok će delovati zanimljivije i bogatije ukoliko ga servirate asimetrično
  5. Soseve i umake servirajte odvojeno na posebnom tanjiru ili u činijama
  6. Igrajte se pametno – Pomešajte mekano i hrskavo, svetlo i tamno, sitno i veliko
  7. Glavno jelo servirajte na sredini tanjira, a ostatak ukrasite začinima ili sa malo sosa

U nekim restoranima čak se jela serviraju pred gostom, što posebno privlači pažnju, ali i direktno prikazuje umeće kuvara. Najčešće su u pitanju hladna predjela, supe ili dezerti.

Share.

Comments are closed.