Šefovi restorana sa 2 Mišlenove zvezdice u beogradskom OMB Larder + Lounge, restoranu

0

Hotel Radisson Blu Old Mill će u ponedeljak, 15. juna od 20 sati u svom autentičnom restoranu i baru OMB Larder + Lounge, predstaviti “Filozofiju nordijske kuhinje”. Ovaj ekskluzivni gastronomski događaj okupiće vodeće šefove OMB Larder + Lounge (Fabrizio Bigi i Vanja Puškar) i šefove restorana “Geranium” iz Kopenhagena sa dve Mišlenove zvezdice (Panos Tsikas i Nenad Jovanović).

Specijalni meni povodom ovog događaja je inspirisan filozofijom nordijske kuhinje i primenom lokalnih namirnica. Restoran Geranium je proglašen za najbolji nordijski restoran u 2013. godini a nalazi se na 42. mestu prošlogodišnje San Pellegrino-ve liste najboljih restorana sveta. Sa druge strane domaćin, restoran OMB Larder + Lounge neguje ”Slow food” koncept kuhinje i namenjen je istinskim ljubiteljima hrane koji uživaju u svakom zalogaju. U restoran je uveden i inovativni, održivi koncept “nulte kilometraže”, što znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača. Sve namirnice su vrhunskog kvaliteta, pažljivo odabrane i maštovito kombinovane u jelima raznovrsnih boja i prefinjenih ukusa.

Beograđani će tako, imati jedinstvenu priliku da 15. juna uživaju u specijalitetima i dezertima kao što su:
“Smuđ kuvan u braon puteru, svež grašak sa lavandom i sosom”,
“Svinjski obrazi sa cveklom kuvani u senu, tapioka i jabukovo sirće”
“Badem torta, puter sa medom sa Homolja”.

Share.

Comments are closed.