Štand brze hrane u Singapuru dobio Mišlenovu zvezdicu.

0

Prošlog meseca je Mišlenov vodič na gala večeri dodelio jednu svoju zvezdicu kuvaru, Čanu Hon Mengu iz Singapura i složićete se, ovo samo po sebi nije vest koja zaslužuje previše vaše i naše pažnje. Međutim, kao što iz naslova vidite ovo svojevrsno priznanje je otišlo u ruke čoveka koji prodaje hranu na uličnoj tezgi.

Naime, Čanova tezga zove se „Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle“ i postala je prvi ulični štand sa hranom koji je dobio Mišlenovu zvezdicu. Ovaj kuvar sprema i prodaje piletinu po ceni od oko 1.50 dolar po tanjiru, što dokazuje da vrhunska hrana ne mora da bude skupa čak i kad nosi Mišlenovo priznanje. Čan je ovaj štand u kineskoj četvrti Singapura otvorio 2009. godine i već od prvih dana, zbog daleko višeg kvaliteta u odnosu na konkurenciju, počeo da pravi redove koji su danas toliki, da mušterije čekaju i više od 3 sata da bi probale njegove specijalitete. Kod Čan Hon Menga radni dan počinje pre zore i osnovna priprema hrane traje pet sati. Piletina, pirinač i svinjetina pažljivo se obrađuju i kad se štand otvori u 10 ujutro, narednih desetak sati iz njegove “kuhinje” izađe više od 150 porcija izuzetnog pilećeg rižota. Inače u Singapuru ima više od 20.000 štandova ulične hrane i ovo priznanje predstavlja veliki podstrek za svakog od ovih ljudi koji rade i po 18 sati dnevno u veoma teškim uslovima.

Share.

Comments are closed.