Turisti u Beogradu ostvarili milion noćenja u prvih 6 meseci 2017

0
Prema najnovijim podacima Sekretarijata za upravu Grada Beograda, u periodu januar–jun u srpskoj prestonici je registrovano ukupno 993.718 noćenja, od čega su strani gosti ostvarili za 22% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda, a prenosi Beoinfo.
Najveći broj noćenja u prvih šest meseci ostvarili su gosti iz Izraela, ukupno 55.336 noćenja, što predstavlja porast od 649%. Slede turisti iz Kine, koji su ostvarili 128% više noćenja nego u istom perodu prošle godine.
Inostranih gostiju, koji su u prvoj polovini godine boravili u Beogradu bilo je za 19% više nego u istom periodu 2016, a najveći broj gostiju bio je iz Turske, Hrvatske, BiH, Grčke, Nemačke, Slovenije, Izraela, Bugarske, Crne Gore i NR Kine.
Od ukupno 95.935 gostiju registrovanih u junu, stranih turista u Beogradu je bilo za 30% više u odnosu na isti mesec prošle godine i oni su ostvarili 36% više noćenja.
Sudeći po statističkim podacima, Beograd je u prvoj polovini godine imao povećanje prihoda od turizma za iznos oko 100 mil EUR, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.
Share.

Comments are closed.