Uskoro standardi za puštanje muzike u lokalima

0

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su rebalansom budžeta Beograda koji će stupiti na snagu 1. jula, predviđena sredstva za izradu standarda šta jedan lokal mora da ima da bi emitovao muziku.

– Kada neko bude želeo da emituje muziku, dobiće tačne standarde kakvu izolaciju mora da uvede u svoj lokal, kako ne bi opterećivao druge ljude. Kada to budemo završili, grad Beograd će dozvoljavati da se emituje muzika, ali samo onima koji budu ispunjavali apsolutno sve standarde da niko zbog buke ne bude oštećen – rekao je beogradski menadžer, Vesić.

On je podsetio da kafići u stambenim zgradama mogu da rade do ponoći radnim danima, odnosno do jedan sat posle ponoći vikendom, dok muziku radnim danima mogu emitovati do 23 časa, a vikendom do ponoći i dodao da se kontrolišu para i mirisi posebno u restoranima koji se nalaze u stambenim zgradama.

– Mi želimo da ugostiteljski objekti rade, važan su deo turističke ponude Beograda, važan deo naše privrede, jer zapošljavaju veliki broj ljudi, ali oni moraju da rade u skladu sa zakonom da bi se omogućilo ljudima da normalno žive – kazao je Vesić.

Izvor: Beta

Share.

Comments are closed.