Zašto se kamperi odlučuju za Hrvatsku?

0

Kamping turizam i dalje raste u Evropi i danas postoji više od 15 miliona kampera koji krstare evropskim drumovima i više od 25.000 kampova.

Već smo pisali o kamping velesilama i kulturi kampovanja koja traje više od sto godina, pa evo i jednog primera iz okruženja. Za razliku od nas i naših skromnih 36 kampova, susedna Hrvatska se svakako može pohvaliti i brojem i kvalitetom kamping ponude.

Kako se pokazalo, kamperi najviše vole Jadransko more, borovu šumu, izuzetan primorski vazduh i fenomenalnu kuhinju sa obiljem vina i maslinovog ulja. A ipak nije tako daleko, pogotovo za slovenačke kampere koje možete videti u najmanjem selu duž Jadrana.

Nije ni čudo što najmanji kampovi na Jadranu žive dobro i veoma su omiljeni. Mnoštvo je klamping bisera svuda po hrvatskom primorju, od granice sa Slovenijom u Istri, pa sve do Dubrovačke regije.

ZivogosceBlatoMDubaPlazaZaloVala9125s1t1HRno

Jedan od njih, ne tako mali, na površini od deset hektara, zove se Dole, smešten u Makarskoj regiji. Kamp može da primi oko 1.500 gostiju. U predivnoj borovoj šumi možete postaviti svoj šator, a za one koji vole malo veći komfor, tu su mobilne kućice sa prostranim drvenim tremovima koji gledaju ka moru.

Miris borovine i zvuk pripeka je ono što odmara i krepi dušu. Osim dobre klime, ni hrana ne zaostaje. Izuzetno ukusna mediteranska kuhinja ovde obiluje plodovima mora, a uz sve podjednako dobro idu maslinovo ulje i dobro vino, kao i sušeno voće.

Šljunkovita plaža, kristalno čisto more, odmor u kućicama, potpuna tišina samo su još neke od neverovatnih pogodnosti koje ovo mesto pruža. Šta još nikako ne treba da propustite, pročitajte ovde.

Share.

Comments are closed.