10 gradova u kojima dobijate najviše za svoj novac

0

Lista je napravljena na temelju prosečnih cena noćenja za dve osobe koja uključuje i večeru s vinom, rent-a-car te prevoz taksijem.

Planirate li ići na odmor i ne razmišljati o troškovima, Bukurešt je izvrsna destinacija. Tako tvrdi izveštaj UBS-a koje je glavni rumunski grad stavilo na listu najisplativijih svetskih gradova za odmor u 2017. godini.

Lista je napravljena na temelju prosečnih cena noćenja za dve osobe koja uključuje i večeru s vinom, rent-a-car te prevoz taksijem. U cenu nije uključen prevoz od i do grada.

UBS je izračunao da vam za takav odmor u Bukureštu treba najmanje novca od svih svetskih gradova, odnosno u proseku oko 260 američkih dolara.

Drugo mesto lestvice dele bugarska Sofija i indijski Mumbai, gde vas noćenje sa svim troškovima stoji 300 američkih dolara.

U top 10 našle su se uglavnom evropske i azijske destinacije poput glavnog grada Indije New Delhija (340 dolara), glavnog grada Kine Pekinga (350 dolara), glavnog grada Litvanije Vilniusa (380 dolara) te glavnog grada Mađarske Budimpešte (430 dolara), dok se Istanbul našao na poslednjem mestu s prosečnom c1enom od 440 američkih dolara.

10 gradova

S druge strane, najskupljom destinacijom smatra se Zürich u kojem trebate u proseku potrošiti 1050 američkih dolara.

UBS-ova lista 10 svetskih gradova u kojima dobijate najviše za svoj novac:
1. Bukurešt
2. Sofija
2. Mumbai
4. Bangkok
5. New Delhi
6. Peking
7. Vilnius
7. Nairobi
9. Budimpešta
10. Istanbul

Share.

Comments are closed.