11. Beogradski karneval brodova

0

11. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA održan je u subotu, 29. avgusta na Savskom pristaništu, pod sloganom “ZABAVA JE NA VODI”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije obeleženo je obraćanjem sa bine i nastupom Policijskog orkestra. Revijalni deo činio je defile jedrilica i manjih plovila, kao i atraktivni nastup Džet ski saveza Srbije koji je izveo akrobacije na vodi. Sledila je parada okićenih brodova koji su se takmičili za najlepše okićeno plovilo. PROGRAM NA BINI obeležio je koncert Dejana Petrovića & Big Benda, nastup grupe Sevdah Bejbi, plesne grupe Fly, beogradskih plesnih škola Natalija i Ivica, Salsa Primera, Danza del Arte, Aurora i ArtDance, kao i beogradskih DJ-eva, Mr.Zorba and N.I.K.O. Percussion. Program su vodili Inspektor Blaža a završnica manifestacije bila je veliki karnevalski vatromet.
Na šetalištu pored Savskog pristaništa i Platou ispred Mađunarodnog pristaništa “Luka Beograd” ulični umetnici su zabavljali posetioce, dok su najmlađi imali prilike da učestvuju u programima za decu. Restorani čuvene Beton Hale su ovog dana spremali posebnu ponudu za posetioce po promotivnim cenama. Među učesnicima programa na obali bili su i članovi Udruženja Monocikl, Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”, Grazia Devojke na biciklima, Segway Beograd, Udruženje Svibor i članovi viteškog reda Svetog Đorđa iz Mađarske, što je ovom događaju dalo i međunarodni karakter.
Tradicionalnu gradsku manifestaciju, Beogradski karneval brodova, organizuje Turistička organizacija Beograda uz pomoć i podršku Skupštine grada, Sekretarijata za privredu, brojnih gradskih službi i prijatelja manifestacije. U organizaciji Karnevala učestvuju gradske opštine i brojni turističko ugostiteljski objekti koji su prepoznali značaj ove manifestacije. Karneval populariše beogradske reke, nautički turizam prestonice i skreće pažnju na značaj očuvanja reka i priobalja.

Share.

Comments are closed.