11. Weekend Media Festival od 20. do 23. septembra

0

“Pretresamo“ sve teme bitne za industriju: Na Weekendu saznajte možete li verovati svom telefonu i slušaju li predsednici svoje komunikacijske savetnike

U Rovinju će se održati i sedmo izdanje BalCannesa koje najbolju agenciju iz regije
vodi na Cannes Lions 2019.

Weekend Media Festival u svom jedanaestom izdanju i ove će godine od 20. do 23. septembra u staroj Fabrici duvana u Rovinju okupiti profesionalce komunikacijske industrije iz celog regiona. Na predavanjima, panelima i radionicama “pretresće” će sve aktualne teme i trendove, od politike i digitalizacije do književnosti i ekspedicije na Južni pol, zbog čega žustrih rasprava sasvim sigurno neće nedostajati.

„Ovogodišnji Weekend nam donosi uistinu raznolike teme predavanja i panela, ali i jako zanimljive partnere festivala, Francusku i Njemačku. Cijela stara Tvornica bit će u duhu urbanog Pariza i Berlina te će svi posjetitelji moći uživati u njihovoj kulturi, umjetnosti i stilu života“, kazao je Tomo Ricov, direktor festivala.Tomo Ricov

Adris grupa i ove godine nastavlja da bude pouzdan partner festivala koji se u svojih deset godina postojanja utvrdio kao omiljeno okupljalište svih profesionalaca i znatiželjnika otvorenih za nova znanja i iskustva iz komunikacijske industrije.

„Adris je domaćin i pokrovitelj Weekend Media Festivala od prvog dana. Ova suradnja za nas je višestruko važna. Godišnje organiziramo više od 130 kongresa i evenata, od kojih je Weekend Media Festival zasigurno najveći, najpoznatiji, najdugovječniji i event s kojim je sve počelo prije desetak godina. Ulaganjima od 4 milijarde kuna u razvoj turističke ponude na najvišoj razini, stvorili smo pretpostavke da Rovinj postane poželjna i prepoznatljiva event destinacija u regiji i svijetu. Tome je uvelike pridonio i Weekend. U Rovinj donosi odličnu kreativnu energiju i najnovije svjetske trendove u komunikacijskoj industriji, a privlači i nekoliko tisuća gostiju čime značajno produžuje turističku sezonu te predstavlja izvrstan način promocije destinacije“, istakla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Najiščekivaniji vikend u svojih prvih deset godina pozicionirao se kao omiljeno okupljalište svih profesionalaca komunikacijske industrije, a u drugu deceniju zakoračiće sa još zanimljivijim programom i privlačnijim nagradama za najbolje agencije iz regije. Deo bogatog programa biće posvećen zemljama partnerima koje će nam kroz predavanja i izložbe predstaviti pariški šarm i berlinsku multikulturalnost; svoje umetnike, intelektualce i inovatore.

Nikola Vrdoljak„Na festivalu već tradicionalno propitkujemo promjene na tržištu na lokalnoj i globalnoj razini te se trudimo “zagrebati” malo dublje ispod površine onoga što se događa oko nas. I ove smo godine okupili stručnjake iz različitih područja koji će govoriti o temama koje će nas, siguran sam, natjerati na razmišljanje. Od samih početaka, cilj je bio postati mjesto suradnje kreativaca, informiranja o novim trendovima i diskutiranja o temama relevantnim za komunikacijsku industriju. Drago mi je vidjeti da nas danas kao takve kolege prepoznaju i jedva čekam vidjeti kamo će nas ovogodišnje rasprave odvesti“, rekao je Nikola Vrdoljak, direktor festivala.

“Špijunira li me sopstveni telefon?” pitanje je koje je svako sebi postavio barem jednom od kada su telefoni postali pametni. Što sve naš telefon može uraditi bez našeg znanja i dopuštenja, otkriće nam Alen Delić, vodeći konsultant za informacijsku sigurnost kompanije Diverto na predavanju “Vjerujete li svom telefonu?”. Zastupnik u parlamentu verovatno najdigitalizovanije države na svetu, Estonac Kalle Palling, na predavanju “Digitalna republika Estonija” govoriće o tome kakav je osećaj životom upravljati online, dok će nam Dejan Verčič, partner i direktor za znanje slovenačke kompanije Stratkom na predavanju “Komuniciranje poslije riječi” objasniti kako smo komunikaciju vratili na njene same početke – sliku – i kako to utiče na komuniciranje danas. Multimedijalnim predavanjem “Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol”, Davor Rostuhar, najpoznatiji avanturista, pokazaće kako pomeriti sopstvene granice i kroz što sve treba proći da bi se ostvarili snovi.

Na predavanju “Agrokor – jesu li mediji pomogli ili odmogli Lex Agrokoru”, analiziraće se  izveštavanje o Lex Agrokoru i krizi oko “Grupe Borg“. Slom Agrokora značio je i nestanak Unexa koji od gašenja Digitela gotovo da i nije imao relevantnu konkurenciju na tržištu oglašavanja. Kako nestanak Unexa utiče na medijsko tržište, ko je profitirao, a ko izgubio, saznaće se na panelu “Život nakon ere Digitela i Unexa”.

Nikola Vrdoljak, Dunja Ivana Ballon, Kristina Miljavac i Tomo-Ricov

Ključni ljudi iz regiona na panelu “Money never sleeps; Restrukturiranje medijskog tržišta” analiziraće akvizicije koje su promenile medijsku scenu i objasniti šta će to značiti za dalji razvoj medija, dok će vodeći komunikacijski savetnici premijera i predsednika iz regiona na panelu “West Wing – Kako savjetovati predsjednika” raspravljati o važnosti uloge PR stručnjaka u karijeri političara, otkriti koliki im je stvarno uticaj i slušaju li ih klijenti.

Kristian Novak, najtraženiji autor današnjice, na svom će predavanju ispričati kako je od anonimnog međimurskog momka sa svojim delima došao do popisa školske lektire i otvoriti sve teme za koje su mu rekli da ne smije.

I ove godine u sklopu Weekend Media Festivala održaće se BalCannes, a agencije iz celog regiona svoje projekte mogu prijaviti do 1. septembra 2018. Na sedmom izdanju BalCannesa izabraće se 25 najboljih komunikacijskih projekata iz celog regiona. Najbolji među njima osvojiće posebne nagrade žirija, BalCanneske lavove, dok najbolju agenciju očekuje posebna nagrada – takmičenje na međunarodnom festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019. Organizatori BalCannesa, Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA) i Weekend Media Festival, najboljoj agenciji sponzorisaće trošak prijave jednog projekta na Cannes Lions natjecanje 2019. godine.

Najvažnija regionalna digitalna nagrada, SoMo Borac, i ove će se godine dodeliti na Weekendu u Rovinju. Saznaće se ko je imao najbolje kampanje na društvenim mrežama, koje su najbolje web stranice i mobilne aplikacije, a Saznaće se i ko je dominirao u content marketingu. Tu nije kraj jer se SoMo Borac dodjeljuje u ukupno devet kategorija. Najbolje od njih odabraće veliki žiri, sastavljen od digitalnih stručnjaka iz najistaknutijih agencija regiona. Prijave su već otvorene i traju do 5. septembra.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim zabavama. I ove godine posetioce očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

Share.

Comments are closed.