11. Weekend Media Festival od 20. do 23. Septembra, još samo tri dana deli nas do najboljeg Weekenda u godini

0

Zanimljiva predavanja gostiju iz Francuske i Nemačke, One on one s najboljim fudbalskim selektorom i spektakularan party program, samo su delić onoga što nas čeka ove godine u Rovinju.

Još samo tri dana ostala su do početka 11. Weekend Media Festivala, najvećeg događanja za medijsku i komunikacijsku industriju u jugoistočnoj Europi koji se održava od 20. do 23. septembra u staroj Fabrici duvana u Rovinju. Ovogodišnji Weekend Media Festival iznenadiće novim dvoranama i formatima, zanimljivim predavačima i brojnim panelima na kojima će nastupiti preko 5000 učesnika.

Među brojnim panelima ističe se West Wing – kako savetovati predsednika, na kom će vodeći savetnici premijera i predsednika iz regiona otkriti sa kojim su se sve izazovima susreli u svom poslu. „Svakako je to bila ratifikacija Istanbulske konvencije, kao i cijeli pokušaj rušenja nagodbe u Agrokoru koji, srećom, nije uspio. Uz to, izazov je bio pokušati utjecati na sam proces rada i stvoriti tim koji diše kao jedan, to je ključan preduvjet za uspjeh“, otkrio je Krešimir Macan, bivši posebni savetnik predsednika Vlade RH za strateško komuniciranje.

Iz Slovenije stiže i Stojan Pelko, bivši savetnik Samuela Žbogara, posebnog predstavnika EU na Kosovu, dok će o svojoj saradnji i o tome sluša li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriti njegova dugogodišnja savetnica za medije Suzana Vasiljević. „Mnogo vremena provodimo razgovarajući. Često se ne slažemo, dođe ponekad i do oštre razmene mišljenja, ali mislim da je to normalno i zdravo. Najveća opasnost za jednog lidera je da se okruži ljudima koji neće hteti ili smeti ukazivati mu na greške“, kazala je Vasiljević.

Kako je tekla razmena mišljenja s Vatrenima van i na sportskom terenu, na Weekendu će otkriti najbolji fudbalski selektor Zlatko Dalić i tako sa nama podieliti nepoznate detalje iz Rusije. One on one s Dalićem biće prilika da saznamo kako je sa reprezentacijom uspeo ostvariti neverovatan niz pobeda i baciti Hrvatsku u delirijum kakav dugo nije viđen.

Deo programa 11. Weekenda biće posvećen partnerima festivala, Nemačkoj i Francuskoj. Gosti iz vodećih evropskih ekonomskih velesila predstaviće nam svoje najbolje marketinške, medijske i poslovne prakse. Christine Amtmann i Elsa Comby predstaviće nam televizijski kanal ARTE, jedan od pionira digitalnih medija koji je na području kulture i informacija zakoračio izvan nacionalnih granica.

11. Weekend Media Festival od 20. do 23. SeptembraFrancuski stručnjak za sigurnost Eric Léandri i osnivač Qwanta pojasniće kako funkcioniše prvi pretraživač koja štiti slobodu korisnika i brine se da digitalni ekosistem ostane zdrav. Na Weekendu nas čeka i Gobelins, vodeća škola animacije na svetu. Koja je tajna uspeha francuske animacije zaslužne za animirane filmove „Kako je Gru ukrao mesec“ te „Astérix“ otkrit će Cécile Blondel, čelnica sektora međunarodnih odnosa ove prestižne škole.

 

Uz zanimljive teme i rasprave, ni ove godine neće nedostajati dobre zabave. Ovogodišnji Weekend otvoriće, uz nezaboravne hitove Olivera Dragojevića, muzička diva Zdenka Kovačiček i pevač Marko Tolja uz pratnju jedinstvenog Jazz orkestra HRT-a pod upravljanjem Mirona Hausera. Pozornicu će u petak zauzeti poznati hip-hoperi Bolesna braća, a na subotnjem partyju “Weekend Goes Global” posetioci će po prvi puta uživati u nastupu međunarodnih zvezda. Veliko finale ovogodišnjeg Weekenda rezervisano je za belgijski duo 2manydjs koji će razigrati posetioce najboljeg Weekenda u godini. Vidimo se uskoro!

Share.

Comments are closed.