12. Beogradski festival poezije i knjige – Trgni se! Poezija!

0

12. Beogradski festival poezije i knjige Trgni se! Poezija! održava se od 17. maja i trajaće do 23. maja, pod sloganom Da li si ti blesak?, po stihovima Aleksandra Ristovića, kao simbol odavanja počasti povodom 85 godina od rođenja ovog pesnika.

Na festivalu će učestvovati više od 50 pesnika, prevodilaca i umetnika iz više od 15 zemalja. Poštujući ime festivala, ogranizatori su preuzeli obavezu da pokušaju i trgnu ljude, i da pored mnogobrojnih dešavanja u gradu, skrenu pažnju ljudima na poeziju, koja je sve manje prisutna.

Među mnogobrojnim gostima festivala, izdvajaju se malteški pisac Imanuel Mifsud, Brane Senegačnik iz Slovenije, Kirjakos Haralambidis, najceneniji pesnik sa Kipra. Pored njih, biće prisutni i brojni drugi pesnici iz Srbije, regiona i Evrope.

Program festivala obuhvata čitanje poezije domaćih i stranih autora, razgovore sa pesnicima i prevodiocima, promocije poezije za srednjoškolce i studente, dok će događaj upotpuniti izložba i degustacija jela koja su inspirisana poezijom.

Manifestacija se održava u atrijumu Narodne biblioteke Srbije, na adresi Skerlićeva 1. Otvaranje festivala je zakazano za 18 časova, dok će se od 20 časova početi program čitanjem poezije.

Share.

Comments are closed.