12. Međunarodni festival proze Prosefest u Novom Sadu

0

Međunarodni festival proze “Prosefest” se održava u Novom Sadu od 18. do 21. aprila, a organizator festivala je Kulturni centar Novog Sada.

Manifestacija Prosefest je osnovana sa namerom da književnost vrati njenim korenima, živom i neposrednom kontaktu autora sa čitaocima. Za vreme trajanja festivala, afirmisani domaći i strani pisci će čitati svoja dela, učestvovati u javnim tribinama gde će se analizirati i proučavati književnost.

Manifestacije već tradicionlno okuplja veliki broj pisaca i umetnika, poštovaoce pisane reči i dela, a posetioci će u aktivnom dijalogu moći da razmene iskustva sa eminentnim stručnjacima iz ove oblasti. Ovo je 12. po redu festival, a počevši od 2. Prosefest-a se dodeljuje međunarodna književna nagrada “Milovan Vidaković”. Nagrada nosi ime rodonačelnika modernog srpskog romana i jednog od najznačajnijih srpskih književnika prve polovine 19. veka, koji je pisao u slavu čitanja i čitaoca.

Tokom festivala domaći i strani pisci čitaće svoja dela u javnim prostorima Kulturnog centra Novog Sada i u novosadskoj gimnaziji, koji će biti domaćini ove manifestacije. Slogan manifestacije je “Zauzmi pozu,čitaj prozu”.

Share.

Comments are closed.