20. jubilarni Međunarodni viteški turnir “Svibor duhovi 2017”

0

Nastavljajući tradiciju, Svibor savez srbije od 02-04. juna organizuje, 20. jubilarni Međunarodni viteški turnir „Svibor duhovi 2017“.

Pored domaćina, Srpskog viteškog reda Svibor iz Srbije, učešće na Turniru potvrdili su predstavnici iz Rusije, Slovenije, Republike Srpske i Mađarske. Viteško umeće i starozanatsko majstorstvo su srž programa. Prikazi veštine i turnirski bojevi, izložba umetničkih i heraldičkih radova, predavanja iz arheologije, vežbanja posetioca raznim vrstama srednjovekovnih oružja, ručno građenje predmeta, krasnopisanje povelja i sertifikata o poseti i učešću na Turniru, degustacija zaboravljenih specijaliteta stare srpske kuhinje, plovidba replikom srednjovekovne lađe, davna muzika i ples.

Program ovogodišnje manifestacije obuhvata viteški zbor u centru Beograda kod spomenika Knezu Mihajlu, svečanu vitešku paradu koja će proći centralnim gradskim ulicama, kao uvod u čitav trodnevni događaj. Na Platou iza kule Nebojša će se okupiti grupe vitezova predstavnika sedam evropskih zemalja. Posebna atrakcija biće drvena lađa „Slavjana”, verna rekonstrukcija staroslovenskog broda, kao i škole viteških veština za posetioce. Školu srednjovekovne viteške kuhinje vodi kulinarski majstor i TV voditelj Saša Mišić, a ulaz je besplatan.

Share.

Comments are closed.