Logo

Navigation
  • Vesti
    • Turizam
    • Ugostiteljstvo
    • Događanja
    • Promocije
    • Zanimljivosti
    • Saveti
  • TU Online
  • Blog
    • Marija Glišić
    • Dijana Kocić
    • Petar Vušurović
    • Marija Zeljković
  • Intervjui
  • B2B DOGAĐAJI
  • Edukacija
  • Pretplata
  • Kontakt

Šlif – treba ga imati

By Redakcija | on November 21, 2019 | 0 Comment
Intervjui Vesti
Šlif – treba ga imati

„Šlif“ pivo nastalo je u želji porodice Ivančić da ljubav prema zanatskoj proizvodnji piva iz dugogodišnjeg hobija preraste u pivaru koja će svoja piva podeliti ne samo sa porodicom i prijateljima već i sa širim krugom ljubitelja kraft piva. Pivara „Šlif“ je posle tri godine spavanja na receptima i buđenja pored fermentora, najzad počela sa radom u leto 2018. godine. Razgovaramo sa Bratislavom Ivančićem, direktorom i osnivačem pivare koji se nada da će oba sina jednog dana biti aktivno uključena u ovaj poduhvat.

TU: Zašto naziv Šlif, jer zato što svi vi koji ste uključeni u proizvodnju piva imate šlifa ili će oni koji ga piju imati šlifa?

BI: Šlif je komponenta svakodnevnog života koja po našem mišljenju čini nekoga ili nešto legendarnim. Treba ga imati da dobiješ sto u punoj kafani ili da završiš šalterske poslove, onda kada zafali jedan papir. Tako je i u pivskom zanatu, da bi napravio pivo prefinjenog, autentičnog ukusa, koje će neko iznova naručivati, a ne tretirati kao „bilo koje, samo da je ’ladno“, neophodan je šlif.

Šlif – treba ga imati

TU: Kakve vrste piva pravite i imate u ponudi?

BI: Trenutno u našoj ponudi imamo pet stilova – „Crveni Šlif“ je crveni lager kome smo dali pitku gorčinu, a spojem svetlog, bečkog i još tri vrste karamel ječmenih sladova i reš prepečenog ječma, dobili smo uravnotežen ukus sa suptilnom, slatkom notom. Ovo je evropski crveni lager, neopterećujućeg i blago slatkastog ukusa.

„Mrki Šlif“ bavarian dunkel lager je tamno lager pivo koje je nastalo sudarom čokoladnog, dva minhenska i dva karamel ječmena slada sa nemačkim hmeljom, a od tamnih sladova potiče njegov pun ukus.

„Mutni Šlif“ hefeweizen je pčenično pivo  svetlog pšeničnog i ječmenog slada, fermentisano bavarskim pivskim kvascem sa mešavinom ukusa koji ostaju na jeziku nakon svakog gutljaja.

„Stari Šlif “ je altbier, iskonski ejl čiji maniri potiču od četiri vrste ječmenih sladova i pivskog kvasca iz doline Rajne. Njegova tamna, zlatna boja i pun ukus dolaze od starih dizeldorfskih receptura.

„Indijski Šlif“ je American IPA, pravi se sa bledim i karamel ječmenim sladom i američkim sortama hmelja sa izraženom citrusnom notom i veoma je osvežavajući.

Šlif – treba ga imati

TU: Gde može da se kupi „Šlif“ pivo i kako uopšte birate mesta na kojima će se prodavati?

BI: „Šlifa“ ima na raznim mestima. Trenutno smo u preko trideset lokala i kraft prodavnica po Beogradu, Novom Sadu i Pančevu. Nadamo se da će nas uskoro biti u Kragujevcu i Nišu. Sve lokacije su na našem sajtu www.slifpivo.com, a često imamo i istureno odeljenje pivare na noćnim marketima, izložbama, ili IT konferencijama.

TU: Kad ste napravili pivaru, koliko vam je trebalo vremena da razradite posao?

BI: Priprema prostora i čekanje na isporuku opreme je potrajalo oko sedam meseci. Potom još par meseci za montažu i korekcije od strane isporučilaca opreme. Pivara je završena u maju prošle godine. Potom su krenula fina podešavanja opreme i probna kuvanja. Sve u svemu, oko godinu dana do početka rada. Svi mi u „Šlifu“ volimo našu pivaru i trudimo se da svakog dana uradimo nešto bolje nego juče.

Šlif – treba ga imati

TU: Šta mislite o festivalima piva, koliko su bitni za proizvođače?

BI: Veoma je dobro što se ljubav prema pivu, naročito zanatskom, podigla na viši nivo i što sada ljudi ne moraju samo da piju mejnstrim lagere. Mnogo lokalnih zanatskih pivara sa velikim i lepim izborom kvalitetnih piva razmazilo je pivopije. Festivali su super prilika da testiramo naše pivo, pričamo sa ljudima o njemu – da li im se sviđa, koje im je omiljeno ili koje stilove bi voleli da probaju. Sledeća manifestacija na koju idemo su Dani Vajferta, u Pančevu.

TU: Kakvi su vam planovi za dalje?

ST: Pre svega planiramo da kuvamo što više piva ali naravno da ne čame u burićima, jer šta je pivo bez ljudi! U planu su još „Plameni Šlif“ Belgian amber ale i „Irski Šlif“ Irish stout. Takođe radimo i na otvaranju tap ruma u centru Beograda, koji će biti svojevrsni salon za negu šlifa i degustaciju dobrog piva.

Tekst: Bojana Ilić

Recent Posts

  • Kreativno kuvanje – Yujia Hu i njegova jestiva umetnost

    December 7, 2019 - 0 Comment
  • Najbolji evropski adventi

    December 6, 2019 - 0 Comment
  • Wine Jam prirodnih oranž vina

    December 6, 2019 - 0 Comment

Author Description

Comments are closed.

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook
TWITTER
YouTube
LinkedIn
Instagram

MK Hotels & Resorts

Hotel Cerkno

Terme Sveti Martin

See Serbia

NOVI BROJ MAGAZINA

TU Magazin br33

PRIJAVA NA “TU” BILTEN

Ukoliko želite da redovno dobijate TU Bilten unesite Vašu email adresu:

Charming Slovenia

https://www.youtube.com/watch?v=rwb0pAm_3E8

Studijsko putovanje za turističke agente u Sloveniji

https://www.youtube.com/watch?v=Fbu00vasEJ0

Recent Posts

  • Kreativno kuvanje – Yujia Hu i njegova jestiva umetnost
  • Najbolji evropski adventi
  • Wine Jam prirodnih oranž vina
  • Najpoznatije sirotinjsko jelo na svetu
  • Sajam preduzetništva – ručno rađene kozmetike, hrane, odeće u Kombank Dvorani povodom Evropske nedelje preduzetništva

Archives

Popularno

  • Kratko putovanje kroz magični Istanbul

    June 18, 2019 - 2 Comments
  • Kuvani kukuruz i sendviči na plažama Jadrana su prošlost

    May 24, 2019 - 2 Comments
  • Venecija i priroda, borba koja traje već vekovima

    March 2, 2019 - 1 Comment
November 2019
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Categories

B2B DOGAĐAJI Blog Dijana Kocić Događanja Intervjui Marija Glišić Marija Zeljković Petar Vušurović Promocije Saveti Turizam Ugostiteljstvo Uncategorized Vesti Zanimljivosti

ARHIVA BROJEVA BR.32

TU Magazin br32

ARHIVA BROJEVA BR.31

TU Magazin br31

ARHIVA BROJEVA BR.30

TU Magazin br30
© 2019. YOYO SPIN d.o.o. Sva prava zadržana. TUMagazin