17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Amazon u srcu Bosne i Hercegovine

Na oko 40 kilometara od Mostara nalazi se jedan potpuno neočekivan prizor nastao radom prirode, i taj fenomen je danas pod zaštitom države. Radi se o vodopadima koji više liče na nešto što biste očekivali u amazonskoj prašumi, a ne u srcu Bosne

Vodopadi Kravice su prava mala oaza prirode, nastali su na reci Trebižat, a sa 150 metara širine vode koja se spušta sa oko 30 metara visine, predstavljaju zaista fascinantan prizor. Ovaj deo zemlje je jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i kupališta, a u poslednje vreme ga posećuje i veliki broj stranih turista.

Osim kupanja i uživanja u samom vodopadu, za turiste su ovde spremni i ostali sadržaji, tu je bogata gastronomska ponuda, vožnja kajacima i kanuima, a za one koji ne vole toliko da se “aktivno” bave turizmom, tu je i vozić koji obezbezbeđuje prevoz po okolini.

Vodopad je otvoren preko cele godine, dok je od aprila do oktobra najposećeniji. Najveća dubina je pet metara, i zbog sigurnosti kupača i turista nije dozvoljeno kupanje u neposrednoj blizini vodopada.

Ulaz se naplaćuje oko 10 evra svim gostima koji imaju prebivalište van Bosne i Hercegovine.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -