6.4 C
Belgrade
utorak, 6 decembra, 2022

Amazon of Europe Bike Trail – evropska biciklistička staza od 1250 kilometara koja prolazi i kroz Srbiju

Međunarodna biciklistička staza Evropski Amazon, odnosno Amazon of Europe Bike Trail, koja je duža od 1250 kilometara, prati rečni tok reka Mure, Drave i Dunava i pruža jedinstvenu priliku za pravu biciklističku avanturu

U okviru projekta Amazon of Europe Bike Trail, planirana je biciklistička staza koja povezuje čak 5 zemalja, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju. Ova staza biće dugačka 1250 kilometara, i prostiraće se na duž rečnih korita sa obe strane reka preko 27 etapa.

Ovaj jedinstven turistički proizvod biće organizovan na području budućeg UNESCO petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav kao jedinstven model održive mobilnosti sa ciljem doprinosa održivom razvoju lokalnih zajednica. Iako je za sada projekat na čekanju, zbog globalne situacije sa pandemijom, polažu se velike nade u proleće, kada će moći svi da uživaju u vožnji biciklom duž biciklističke staze Evropski Amazon.

Amazon of Europe Bike Trail ne promoviše isključivo biciklizam, već u fokus stavlja i zaštitu prirode kroz program Bicikliraj za prirodu. Glavni cilj programa je direktno ulaganje dela prihoda od rezervacija u projekte zaštite prirode širom regiona.

Više o ovom projektu možete saznati na zvaničnoj internet stranici.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -