11.4 C
Belgrade
petak, 26 februara, 2021

Citta del Vino – najbolja promocija i dobra zabava

Italijanima je kvalitetno vino imperativ i ponosni su na svoje autohtone sorte kojih zaista ima dosta. Upravo zbog toga, njihova nova ideja se zove „Citta del Vino“, a ove godine je tu prestižnu titulu dobio Barolo

Nacionalno udruženje „Citta del Vino“okuplja razne gradove i mesta širom italijanskih regija sa ciljem promovisanja kvalitetnih italijanskih vina i mesta iz kog takva vina dolaze. Udruženje je titulu „Citta del Vino“ prvi put dodelilo ove godine za narednu, a selo Barolo je proglašeno pobednikom. Barolo je morao u takmičenju za titulu Grada vina pobediti šest drugih gradova, predstavivši bogat kalendar događanja za narednu godinu.

Barolo se nalazi u pijemontskoj provinciji Kuneo, i u njemu ne živi više od  700 stanovnika, što i nije toliko bitno ako znamo da je to u stvari rodno mesto istoimenog barolskog crnog vina. Barolo se nalazi na brdu Langhe, koje se od 2014. nalazi na popisu Uneskove svetske baštine.

Ovakav način promovisanja, ne samo vina, već i čitavog regiona je odlična ideja, kao i svih vrednosti održivog i ekološkog turizma, što će u velikoj meri pomoći da se i ne toliko poznati i popularni regioni predstave putnicima i turistima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
Hotel Grand
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -