5.8 C
Belgrade
sreda, 7 decembra, 2022

Jasna – ogledalo Julijskih Alpa

Sve ono što vidite na jednoj dobroj reklami za švajcarsku čokoladu, oštre planinske vrhove sa pitomim pašnjacima na kojim pasu vesele krave, predivna jezera i šume, možete pronaći i u našoj blizini, na nekoliko stotina kilometara udaljenosti

Već praktično na krajnjem severu Slovenije, zemlji koja je nama tradicionalno bliska i prilično blizu, nalazi se svež alpski vazduh i sneg o kom sanjamo. Kranjska gora je sve ono što bismo očekivali od jedne Švajcarske, malo i praktično savršeno uređeno turističko mesto koje odgovara svima, bilo da ste došli na skijanja, bilo da volite planine i prirodu. Jedan od manje poznatih sadržaja u ovom kraju je i jezero Jasna.

Jasna je diskretno malo jezero čija snaga ne leži u veličini, već u lepoti i netaknutoj prirodi. Negovu veličinu u stvari naglašava neverovatno okruženje i starija braća Julijski Alpi čiji se vrhovi ogledaju u ekstremno čistom jezeru. Upravo zbog toga vam treba malo više vremena da ga upoznate, polako ga treba pogledati iz svih uglova jer se ne zna koji je fotogeničniji.

Jezero Jasna se nalazi južno od centra, sasvim na drugoj strani od puta kojim se dolazi na Kranjsku Goru. Do njega možete pešice doći, šteta je da kvarite ugođaj automobilom, posebno zbog činjenice da vam do njega treba samo 15 minuta hoda, i to uz planinski lepoticu reku Pišnicu.

Kranjska gora i jezero Jasna su destinacije za sva godišnja doba, i u bilo kom trenutku da se nađete tamo, imaćete puno sadržaja u kojim možete zaista da uživate, jer gde još možete da pronađete ovakav krajolik, u kom zimi skijate, a leti uživate u suncu na plaži?

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -