13.8 C
Belgrade
ponedeljak, 5 juna, 2023

Mala Venecija iz komšiluka

Nedaleko od Starog Grada na Hvaru nalazi se pravi jadranski biser, najmanji grad na celom ostrvu. Ovo mestašce najsunčanijeg Hvara možda jeste najmanje, ali je pravo blago, pa ga meštani s velikom ljubavlju čuvaju

Svoje mesto pored dubokog i uskog zaliva na severnoj strani Hvara pronašao je najmanji ostrvski grad Vrboska, okružen gustom borovom šumom. Podeljen je morem na dva dela, pa njegove kamenom popločane uličice i male gradske trgove povezuju mostići, zbog čega i nosi romantični naziv Mala Venecija.

Gradić ima bogatu istoriju koja se može videti na svakom koraku. Osnovan  je u 15. veku i zbog svoje idiličnosti i slikovitosti bio je utočiše i inspiracija brojnim umetnicima iz regiona.

Kamene kuće koje se ogledaju u vodi izgledaju neverovatno slikovito, a privezani ribarski brodići na molovima pripovedaju priče o istoriji ovog grada okupanog u suncu. Zbog svega toga, i zbog mestašca koje turistima pruža jednu posebnu draž i pre svega intimu na odmoru, Vrboska je izuzetno popularna destinacija za putnike iz regiona.

Bogata turistička ponuda uključuje brojne apartmane i smeštajne kapacitete za goste, a restorani pored mora nude vrhunsku jadransku kuhinju, imajući u vidu da je Vrboska poznata kao najbolje ribarsko naselje na celom Hvaru. Vrboska je gradić koji će vas sigurno oduševiti svojom bogatom arhitekturom, kraljevstvom mostića koji se pružaju duž malog fjorda, vrhunskom gastronomskom ponudom ali i letnjim festivalima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -