4.6 C
Belgrade
ponedeljak, 27 marta, 2023

Mljet jedno od najlepših ostrva sveta

Američki magazin Forbs je izdvojio još jednu destinaciju iz našeg regiona. U pitanju je hrvatsko ostrvo Mljet, za koje kaže da je vrhunska destinacija za sve zaljubljenike u mediteranske skrivene oaze

U Forbs magazinu Mljet je predstavljen kao mala oaza koja je poznata po nacionalnom parku koji je osnovan 1960. godine. Pored divlje i nesputane prirode, Forbs izdvaja i dva neverovatna slana jezera i rezervat koji je popularna destinacija za kupanje i ostale sportove na vodi.

Ostrvo Mljet se našlo u društvu pet potcenjenih ili manje poznatih ostrva za sve putnike koji žele da iskuse nešto drugačije, nešto sasvim posebno.

Na ovom ostrvu i okolini popularne su i brojne pešačke staze koje privlače planinare i bicikliste. Za ljubitelje istorije, tu je i gradić Polače sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem.

“Objave o Hrvatskoj i hrvatskim destinacijama u najpopularnijim američkim medijima kao što su Forbes, The New York Times, The Washington Post potvrđuju popularnost i poziciju naše zemlje kao poželjne turističke destinacije na američkom tržištu. Iako je veća realizacija turističkog prometa s dalekih tržišta trenutno otežana, naša prisutnost i vidljivost u američkim medijima važna je za buduće trendove i putovanja”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -