5.5 C
Belgrade
sreda, 7 decembra, 2022

Akcija spasavanja ruralne Italije se nastavlja

Predivan italijanski gradić prodaje kuće za useljenje po izuzetno povoljnim uslovima. Njihova deviza je jeftino i veselo

Grad na jugu Italije, Bikari, poslednji je u nizu gradova koji nude svoje napuštene kuće u pokušaju da preokrenu trend depopulacije uzrokovane masovnim iseljavanjem meštana. Decenije odlaska ljudi u potrazi za poslom desetkovale su nekadašnju populaciju grada.

Ako ste nekad bili u iskušenju da kupite neku od trošnih kuća u Italiji za nešto više od jednog evra, i ako vas malo usporava gnjavaža oko renoviranja, Bikari ima ponudu baš za vas.

Bikari, duboko u jugoistočnoj regiji Pulja, prodaje trošne domove po ceni od 1 evra, ali za razliku od drugih gradova, ima i povoljne ponude za kuće koje su spremna za useljenje.

Cene praznih kuća po sistemu ključ u ruke, kreću se već od 7.500 evra, a većina je u rasponu od 10.000 do 13.000 evra. Prodaja je deo misije gradonačelnika Đanfilipa Minjonea da spasi svoj rodni grad. U gradu danas ima jedva 2.000 stanovnika i depopulacija je otvorena rana, stalni fenomen.

Oni koji se nagode za oronulu kuću od jedan evro moraju uplatiti garanciju u iznosu od 3.000 evra koja će biti vraćena nakon završetka radova u trajanju do tri godine.

Bikari se može pohvaliti impresivnim položajem. Nalazi se na granici između tri regije, Pulje, Molizea i Kampanje i okružen je divljim planinama, gustim šumama i maslinjacima. Prava i romantična Italija je sada praktično na dohvat ruke.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -