-2.6 C
Belgrade
ponedeljak, 6 februara, 2023

Najjeftiniji Mišlenov obrok košta 221 dinar

Čini nam se da sve što ima veze sa čuvenim Mišlenovim vodičem ili zvezdicama, učini da se novčanik skupi i sakrije duboko u džepovima. E, da li je to u potpunosti tačno

Prosečan obrok u restoranu sa ovim prestižnim priznanjem obično košta koliko i prosečna mesečna stanarina, ali verovali ili ne, može i drugačije. Dokaz za to je najjeftiniji restoran sa Mišlenovom zvezdicom na svetu, koji se nalazi u Singapuru.

Skromno jelo od piletine i pirinča u soja sosu ne deluje kao nešto posebno i kao nešto što ima veze sa Mišlenom. U restoranu Hawker Chan koji se nalazi u centru grada, vlasnik Čan Hon Meng služi piletinu u marinadi, u sosu od deset različitih začinskih biljaka, zajedno sa pirinčem ili nudlama. Kako Mišlenov vodič ističe, piletina je neverovatno nežna i suptilna, sos ima bogat, ali uravnotežen okus, a ovaj specijalitet košta tačno 2.25 američkih dolara.

Tako se mora priznati da je ova kombinacija koja je savršena za ručak ili večeru, dostupna svima. Najbolje od svega je to što je Čan pokazao da kvalitet ne mora biti skup i da ne zavisi od nekih posebnih sastojaka. Dovoljno je samo da svaka namirnica bude sveža i savršeno spremljena, a onda je uspeh zagarantovan.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -