13.8 C
Belgrade
ponedeljak, 5 juna, 2023

Vozite bicikl kroz krošnje drveća

Proleće je idealno godišnje doba za vožnju biciklom, a još ako vas staza vodi kroz krošnje drveća, na nekoliko metara udaljenosti od zemlje, onda je to dobitna kombinacija

„Cycling through the trees“ je staza za bicikliste u Belgiji čije ime govori o čemu se u stvari radi. Staza je izgrađena na drveću kao poseban znak poštovanja prirode i biljnog i životinjskog sveta. Dok se vozite biciklom prolazite između krošnji drveća, i imate neverovatan osećaj slobode, kao da letite.

Ova biciklistička staza se nalazi u jednom delu šume, počinje usponom do 10 metara visine gde se u kružnoj stazi dužine preko 700 metara vozite potpuno uronjeni u mirise i lepotu prirode. Uzgrađena je na stubovima koji podsećaju na stabla drveća, kako bi utisak bio što autentičniji.

Šuma u kojoj se staza nalazi zove se Bosland. Nekad je njeno drveće korišteno za potrebe obližnjeg rudnika, međutim, kako industrije odavno nema, celo područje je obnovljeno i pošumljeno. Stazu koriste i pešaci, turisti i svi zaljubljnici  u prirodu i aktivan odmor.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -