2.2 C
Belgrade
nedelja, 3 decembra, 2023

Najpopularnije veganske destinacije sveta

U pojedinim gradovima sveta veganski način života je prilično razvijen i raznovrstan, pa su njihove ponude toliko dobre, da se čak i najtradicionalniji “mesojedi” mogu pokolebati

Hrana bazirana isključivo na povrću i voću danas nije više ništa novo, i taj trend polako osvaja sve više ljudi na planeti. Ukoliko ste jedan od njih, ili razmišljate slično, ova lista vam može pomoći, a ukoliko niste, nije na odmet da znate šta se sve radi u belom svetu.

Gent, Belgija

Gent je već dosta dugo u “veganskom fazonu”, i njihov koncept ishrane bez mesa u potpunosti je u skladu sa načinom života stanovnika. Kod njih se redovno praktikuje i „Thursday veggie day“, kada ohrabruju ljude da bar jedan dan u nedelji prođe bez mesa.  U samom gradu postoji veliki broj veganskih kafića, restorana i pijaca.

Edinburg, Škotska

Edinburg je od 2015. godine „najveganskiji britanski grad“, posebno zbog brojnih vrhunskih restorana, barova i kafića sa odličnom ponudom hrane bez mesa i mlečnih proizvoda. Njihova ulična hrana, veganska naravno, je izuzetno popularna kod turista. Edinburgh nudi preko 20 veganskih lokala, a naročito su popularni i kamioni sa najrazličitijom hranom koji su parkirani svuga po gradu.

Brajton, Velika Britanija

Brajton ima vrlo jaku vegansku i vegetarijansku scenu, brojne kafiće i restorane koji već dosta dugo praktikuju pripremu sveže i zdrave hrane. Kod njih je sve lepo upakovano u pravu gurmansku poslasticu, bilo da se hranite na uličnom kiosku iz papirnog fišeka, bilo da ste u ozbiljnom restoranu. U ovom gradu je otvorena i prva potpuno veganska picerija na svetu.

Berlin, Nemačka

Berlin je uvek pratio modne trendove, a tako je i sa hranom. U Berlinu se održava i najveći vegansko – vegetarijanski festival u Evropi, i upravo tu je i nastao i prvi veganski lanac supermarketa na svetu, Veganz.

Portland, Sjedinjene Države

Portland je najbolji grad za vegane u Sjedinjenim Državama, i takođe je jedan od najboljih na svetu. Njihova gastronomska scena je zaista ozbiljna, o čemu govori i veliki broj televizijskih emisija kao što je No Reservations. Restorani i kafići imaju neverovatnu ponudu hrane za vegane i vegetarijance, a osim toga, treba reći da se upravo u Portlandu nalazi prvi veganski striptiz bar na svetu, Casa Diablo.

Vankuver, Kanada

U Vankuveru možete pronaći sve što vam treba ako ste vegan, veganske prodavnice cipela, pekare, bistroe, barove sa sirovom hranom, ali takođe i vrhunske restorane. Njihov stil života se preliva na sve aspekte svakodnevice, tako je i sa hranom i svim stvarima u životu kod Kanađana. U Vankuveru su posebno dobri veganski slatkiši i deserti, i to je nešto što ne bi trebali da propustite ako ste u prolazu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -