5.8 C
Belgrade
sreda, 30 novembra, 2022

Staza Bogova, put sa pogledom na Mediteran

Najlepša divlja pešačka staza u Evropi je svoje ime dobila zbog neverovatnih predela kroz koje prolazi, dok joj sve vreme društvo pravi beskrajni plavi Mediteran, more nad morima

Staza ili Put Bogova (Sentiero degli Dei) je najpoznatija planinarska staza na Amalfi obali u Italiji, i radi se o najslikovitijem delu italijanskog južnog poluostrva Sorento koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Ova staza se proteže po brdima iznad mora povezujući mala mesta Bomerano i Nočele, i tu možete videti najidiličnije prizore na svetu, stara pitoma sela, magarce i konje, kamene kućice, stare manastire, meštane kako se odmaraju na suncu.

Sentiero degli Dei je dugačka nekih 6 kilometara, i za šetnju će vam trebati dobrih par sati, imajući na umu uspone koji vas čekaju, ali i odmorišta na kojima se možete okrepiti, postoji dosta izvora sveže vode.

Organizovane su brojne turističke ture, i postoji puno vodiča koji vas mogu povesti u obilazak ove staze koja je kroz istoriju privlačila brojne umetnike koji su ovde pronalazili odmor za dušu i inspiraciju. Najbolje je krenuti u šetnju rano, oko 5 ujutru, dok čitava obala spava, čekajući toplo sunce da je probudi.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -