14.4 C
Belgrade
ponedeljak, 10 maja, 2021

Boračko jezero, turistička oaza u BiH

Ovo jezero je jedna od omiljenih letnjih destinacija u Bosni i Hercegovini, posebno ako volite kupanje u čistom smaragdnom jezeru, dok vas na obali čeka društvo sa ćevapima 

Boračko jezero je udaljeno 20 kilometara od Konjica, i nalazi se na obroncima planinskog masiva Prenj, na nadmorskoj visini od 397 metara. Jezero je dugačko oko 800, a široko 400 metara, i obuhvata površinu od oko 0,3 kvadratna kilometra. Jezero je najdublje u jugoistočnom delu, gde je dubina oko 17 metara, a zbog bistrozelene boje voda je providna i do 8 metara u dubinu.

Već nekoliko decenija ovo jezero je omiljeno izletište i odmaralište domaćih i stranih turista, posebno zbog bistre zelene vode ovog planinskog jezera,koja je pre svega prijatna za kupanje, a pruža dosta sadržaja za odmor i rekreaciju. Takođe, u narodu je poznato kao najbolja destinacija za roštiljanje i kampovanje.

Opština Konjic planira kompletno uređenje plaža, izgradnju vodovoda, postavljanje kabina i kljupa za odmaranje na ovom biseru kako bi jezero postalo još atraktivnije za turiste.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -