-1.8 C
Belgrade
nedelja, 5 februara, 2023

Zašto je sve popularniji pivski spa?

Kupanje u pivu je danas izuzetno popularan turistički trend zahvaljujući mnoštvu iznenađujućih zdravstvenih blagodeti, i datira još iz srednjeg veka, verovali ili ne

Mnogi od nas su upoznati blagodetima ispijanja hladnog piva nakon dugog napornog dana. Međutim, ispostavilo se da smo sve to radili potpuno pogrešno, umesto da pijemo pivo, treba da se “kupamo” u njemu, bar tako kažu stručnjaci sa Islanda.

U pivskom kupalištu Bjórböðin na surovom severu zemlje turisti imaju mogućnost da se potope u pivske kupke, odnosno bačve u kojima se nalazi pivo na temperaturi od 37 do 39 stepeni Celzijusa. Kažu da osim zdravstvenih benefita, ove kupke obezbeđuju i one druge, kažu da utiču i na lepotu, jer blagotvorno deluju na telo koje se kupanjem u pivu regeneriše i odmara.

Pivo koje se koristi u spa centru u Islandu je u ranoj fazi fermentacije, ima vrlo nisku pH vrednost, što doprinosi zatezanju i omekšavanju folikula dlaka, a osim toga fantastično čisti kožu. Pivski kvasac koji je prošao proces fermentacije, odličan je izvor vitamina B koji deluje revitalizirajuće i bogat je proteinima, kalijumom, gvožđem, cinkom i magnezijumom.

Ovo “mlado pivo” u kadama sadrži izuzetno nizak procenat alkohola, ali zgodno napravljene točionice pored omogućavaju turistima da natoče čašu hladnog pravog lokalnog piva, kako bi se opustili i uživali u tretmanu.

Island nije jedina zemlja koja nudi ovakve spa tretmane, to je već dosta dugo praksa i u Češkoj, Belgiji, Sjedinjenim Državama i ostalim zemljama širom planete, jer su blagodeti kupanja u pivu dokazane su još u srednjem veku. Pivo je još jednom dokazalo svoju univerzalnost.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -