30.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

Manje poznati biseri Mediterana

Sve destinacije koje turisti ne posećuju masovno danas su izuzetno popularne, posebno jer nude sve ono što jednom čoveku za odmor i treba, prelepu prirodu, čisto more i mirne gradove

Hidra, Grčka

Ovo ostrvo je ime dobilo po velikoj količini prirodnih izvora vode još u antičko doba, i na njemu ne postoje automobili i motori. Gde god da krenete morate peške, u čemu je i kurioizitet ove destinacije. Sve se lako poseti i obiđe, plaže, slikoviti manastiri, lokalne tavrene, dok šumski putevi vode prema brdima i pitomoj prirodi. Hidra je jedno od manjih ostrva, njegova ukupna površina iznosi nešto više od 60 kilometara kvadratnih, i važi za jedno od eksluzivnijih ostrva u Grčkoj, imajući na umu da u njemu letuju brojne poznate ličnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Trilivas (@nicoletrilivas)

Levanco, Italija

Ostrvo Levanco je smešteno uz zapadnu obalu Sicilije i prostire se na jedva 6 kilometara kvadratnih. Levanco je sve ono što biste i očekivali od jedne takve Italije, idilično naselje je podignuto uz obalu, dok mu leđa čuvaju romantična brda. Ostrvo je nastalo radom vulkana,  i vrlo često se kaže da je Lenaco u stvari havajsko ostrvo u Evropi, s jednom osnovnom razlikom, na njemu se služe paste, pice i ostali italijanski delikatesi.

Simi, Grčka

Simi je grčki gradić kao sa razglednice. Sve kuće kuće su izgrađene u klasičnom stilu, i sve su ofarbane u najrazličitije boje, kako bi se savršeno uklopile u zelena i stenovita brdašca iznad luke. Život je tamo podjednako bajkovit, sve je mirno i sporo, jedinu buku koju možete čuti jeste pevanje veselih meštana. Na sve ovo utiče udaljenost, Simi se nalazi na dva sata vožnje trajektom od mnogo poznatijeg Rodosa, pa se često čini kao neki udaljeni biser ove zemlje do kog stižu samo najuporniji turisti.

Bozdžada, Turska

Bozdžada je ostrvo u Turskoj, i njega krase masovne obrambene zidine duž cele obale, ali i šarmantne ulice pune veselog naroda koji radosno dočekuju sve svoje goste. U posljednje vreme je postalo vrlo popularno odredište mladih koji su ovde otkrili savršene peščane plaže za beg od urbanog i dosadnog gradskog života. Ovo ostrvo ima dvanaest rajskih zaliva, svi su izuzetno posećeni, ali ne i previše posećeni, a od većeg glavnog mesta Čanakalea je udaljeno 24 kilometara.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -