13.8 C
Belgrade
ponedeljak, 5 juna, 2023

Karika koja nedostaje turizmu

Nova turistička usluga Slow Road umesto da turistima nudi najbrži put do odredišta nudi najepšu rutu, i namenjena je pre svega  putnicima koji posećuju Južnu Koreju, kako bi najbolje iskoristili svoje putovanje. Ovakva usluga će uskoro postati praksa i u ostalim delovima sveta

U cilju pružanja jedinstvenih doživljaja putovanja i pomoći sigurnim putovanjima tokom pandemije, programeri su koristeći podatke sa narazličitijih tačaka ineteresa turista i društvenih mreža formirali 50 ruta za obilazak najpoznatije destinacije u Južnoj Koreji, ostrva Čedžu.

Ostrvo Čedžu je jedno od najslikovitijih mesta u Južnoj Koreji koje je i Unesko prepoznao. Kako je pandemija počela, ostrvo je postalo još popularnija destinacija za Južnokorejance jer je putovanje u inostranstvo postalo izuzetno teško. Otprilike 87% onih koji putuju u Čedžu obilaze ostrvo automobilom, a sve veći broj turista svesnih sigurnosti preferira društveno udaljena putovanja sopstvenim vozilima.

Slow Road preporučuje ukupno 50 različitih ruta koje povezuju popularne atrakcije sa manje poznatim slikovitim mestima u sedam različitih regija, a svaka dolazi s posebnom temom koja oslikava lepotu ostrva.

Turisti mogu pristupiti aplikaciji koja ih vodi na mapu na internet stranici Slow Road, gde se nalaze ucrtane sve znamenitosti i putevi kojim treba ići, uključujući dodatnu prednost pokazivanja puteva sa smanjenim gužvama. Najčešće su to putevi kojim se ređe ide, putevi koji traju duže nego obično, kako bi uživanje bilo kompletnije.

I putovanje je odmor, čim krenete na put počinje vaš odmor, i tako ga treba i posmatrati. Nekad je potrebno putovati koji sat više kako bi se u stvari uživalo koji sat duže…

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -