11.1 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

U Neumu zabeležena odlična turistička sezona

Neum je ove godine ostvario prilično dobre rezultate koji se mogu uporediti sa rezultatima iz 2019. godine. Prema procenama ugostiteljskih radnika i hotelijera, ova sezona će biti iznad ne samo proseka, već i iznad očekivanja

U Neumu je zabeležena odlična turistička sezona. Nakon dobrih turističkih rezultata u predsezoni, turistički radnici ističu kako će sezona u Neumu proći po svemu sudeći čak i iznad očekivanja. Turista za sad ima dovoljno, a imajući u vidu da je tek polovina sezone, turistički radnici imaju razlog da budu zadovoljni.

Neum je jedini grad Bosne i Hercegovine koji se nalazi na moru. Tokom prethodne dve godine pandemije, bio je odlična destinacija kako za domaće tako i za turiste iz regiona.

Prirodne lepote i šarm regije Fođa, saznajte više.

Svi kapacitetu su popunjeni skoro u potpunosti. Podaci iz privatnog smeštaja govore da je kapacitet popunjen 90%, navodi eKapija. Najviše gostiju ima iz regiona, i oni čine 60% od ukupnog broja gostiju. Stranih turista ima najviše iz Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske.

Prema podacima kojim raspolaže gradonačelnik Neuma Dragan Jurković, u špicu sezone u gradu ima od 15.000 do 18.000 gostiju svakog dana. Prema procenama, turisti bi ove godine mogli da ostvare 500.000 do 600.000 turističkih noćenja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -