25.4 C
Belgrade
subota, 30 septembra, 2023

Romantična i bajkovita Nemačka

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. veku, da bi kasnije bio dograđen u 19. veku. Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.

Dvorac se nalazi u vlasništvu porodice Von Urah još od 19. veka, otvoren je za posetice, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika. Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -