24.4 C
Belgrade
četvrtak, 7 jula, 2022

Najbezbedniji grad na svetu

Bezbednost je najvažnija briga putnika kad planiraju na koje će destinacije putovati, međutim, svet se poslednjih godina potpuno promenio zbog globalne pandemije, a značenje termina “sigurnost i bezbednost” takođe

Indeks sigurnih gradova (SCI) rangira 60 međunarodnih destinacija u poljima digitalne i zdravstvene sigurnosti, infrastrukture, lične sigurnosti, kao i zaštite prirode i okoline. Prema pisanju lista The Economist, dosadašnja praksa da prva mesta na listi budu rezervisana za azijske gradove poput Tokija, Singapura i Osake se promenila, ove godine evropski grad zauzima prvu poziciju.

Kopenhagen je prvi put proglašen najbezbednijim gradom na svetu ostvarivši 82,4 od 100 mogućih bodova u ovogodišnjem izveštaju. Iza njega sledi Toronto sa 82.2 boda, a Singapur i Tokio su na trećem odnosno petom mestu. Na četvrtom se nalazi Sidnej.

U Kopenhagenu se kontinuirano radi na poboljšanju sigurnosti građana što se ogleda u niskoj stopi kriminala, urbanoj sigurnosti i preventivnom delovanju vlasti. U Kopenhagenu bi se svi trebali da se osećaju sigurno, bilo da su dete ili starija osoba, muško ili žensko, deo LGBT ili deo bilo koje druge manjine, ističe gradonačelnik Kopenhagena Lars Vajz.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -