7.7 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

Vrhunski restoran služi meso iz laboratorije

Sve više restorana razmatra služenje mesa u svom meniju, a takav slučaj ne zaobilazi ni vrhunske restorane sa Mišlenovim zvezdicama

Restoran Atelier Crenn se nalazi u San Francisku, i radi se o jednom od najboljih restorana na svetu kog vodi čuvena šefica Dominik Kren. Ona je još pre par godina odlučila da ne služi meso u svom restoranu kako bi dala doprinos borbi protiv nehumanog uzgoja životinja na farmama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atelier Crenn (@atelier.crenn)

Dominik Kren sada u saradnji sa kompanijom Upside Foods uvodi na meni piletinu uzgajanu u laboratoriji, za koju tvrdi da je bolja od većine prave piletine koja se trenutno nalazi na tržištu.

Na ovako odvažan korak šefica se odlučila jer je shvatila da je meso je osnova ishrane za više od 90% ljudi širom sveta, a meso uzgajano u laboratorijama može u velikoj meri da pomogne u borbi protiv ne samo nehumanog uzgajanja životinja, već i u borbi protiv zagađenja planete.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -