25.6 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

Najskuplji i najjeftiniji restorani u Evropi

S obzirom da se Kopenhagen pojavio kao novi globalni lider u fajn dajningu, nije iznenađujuće da se danska prestonica nalazi na samom vrhu liste najskupljih gradova za hranu na svetu

Na osnovu istraživanja portala Maxima, skandinavski gradovi zauzimaju prva tri mesta na listii najskupljih gradova, odnosno gradova sa najskupljom hranom u restoranima. Tri ubedljivo najskuplja grada su Oslo, Kopenhagen i Bergen.

Istraživanje se bazira na upoređivanju cene obroka u jeftinom restoranu, cene obroka u restoranu srednje klase, cene obroka za vreme ručka, cene za vreme večere u pabu i cene obroka od tri sleda u vrhunskom restoranu.

Oslo je na prvom mestu na listi kao najskuplji evropski grad za uživanje u restoranima sa prosečnom cenom od 66,48 evra za dvoje, što je gotovo 400% više od prosečne cene od restorana u Istanbulu.

S druge strane, tri najjeftinija grada su Istanbul, Sankt Peterburg i Budimpešta. Budimpešta je treći najjeftiniji grad u Evropi, gde obrok u restoranu za dvoje košta u proseku 22.50 evra.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -