9.1 C
Belgrade
utorak, 21 marta, 2023

Lavanda, sir i slatki dremež

Francuska ima puno destinacija koje su kao stvorene za uživanje, jedna od njih je i Provansa, region u kom caruje dokolica ispunjena spavanjem i jelom

Čim pomenete Provansu, odmah nam prvo na pamet padne plava Francuskinja sa šeširom od slame kako šeta ljubičastim poljima lavande, noseći u rukama korpu sa sirom, vinom i kariranim stolnjakom. U pravu ste, jedino što nedostaje na slici su plavo nebo i polja suncokreta.

Provansa nudi sadržaje za svačiji ukus. Bilo da uživate u moru, bilo da volite ljupku tromost koja živi u malim selima u kontinentalnom delu, ovde ima svega. Ovde je sve u skladu, i ljudi i priroda. Šarmantna srednjovekovna sela pozivaju na istraživanje, dok će vas meštani dočekati sa kvalitetnom hranom i vrhunskim vinom. Ovde se živi sa prirodom i od prirode.

Turisti koji vole jug, mogu uživati na obali Sredozemnog mora, u beskrajno dugim plažama. Oni koji više vole planine i aktivan odmor sreću mogu pronaći nešto severnije. Oni koji vole mirniji odmor, mogu se povući u unutrašnjost sela, kako bi uživali u kulturno-istorijskim znamenitostima ili u malim pijacama gde mogu pronaći bogatu ponudu svežeg voća, povrća, cveća, knjiga, antikviteta i ostalih stvari za zaista dobru cenu.

Provansa nije samo jedno mesto, to je čitava regija koja nudi nešto najbolje od života, bilo da ste odseli negde u urbanom delu, bilo da ste samo raširili prostirku za spavanje ispod malinovog drveća. Ovde je mir svakodnevica, i to se nikad neće promeniti.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -