30.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

Bosonogi luksuz i regenerativni turizam

Sa svojim netaknutim koralnim grebenima i bogatim morskim životom Crveno more je bilo omiljena ronilačka destinacija čuvenog Žaka Kustoa

Saudijska Arabija je upravo zbog toga dovela Filipa Kustoa, unuka svetski poznatog francuskog istraživača mora da pomogne u planovima za razvoj luksuzne turističke destinacije koja treba da sadrži 50 ostrva u Crvenom moru.

Projekat „Crveno more“ je regenerativna turistička destinacija koja se gradi uz severozapadnu obalu Saudijske Arabije, uz letovalište Amaala. Ovaj deo zemlje je ispunjen planinskim kanjonima, uspavanim vulkanima i ima mnogo kulturnih znamenitosti smeštenih duž drevnog trgovačkog puta.

Kompanija zadužena za projekat je The Red Sea Development Company, čiji plan je osnivanje najinspirativnije i najposvećenije inicijative regenerativnog turizma na svetu. Ono što nosioci projekta podrazumevaju pod regeneracijom nije samo održivost, oni žele da destinaciju učine boljom nego što su je zatekli.

Projekat Crvenog mora odnosiće se na održivost i ono što oni zovu „bosonogi luksuz“, što znači biti u kontaktu s kopnom, plažama, pustinjom i morem. Projekat je već u fazi sprovođenja, a plan je da implementacija bude bez nekog vremenskog ograničenja, vlasti Saudijske Arabije su odlučile da uzmu stvar u svoje ruke i da se pobrinu da njihova prirodna bogatstva budu jedinstvena.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -