4.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Najbolji gradovi na svetu

Internet portal Money.co.uk je istraživao cene nekretnina, stanarine i ukupnih troškova života širom planete, kako bi na osnovu detaljne analize rangirao gradove u kojima se najbolje i najkvalitetnije živi

Money.co.uk je u svom istraživanju rangirao gradove na osnovu ključnih faktora koji definišu kvalitet života, kao što su visina prosečne mesečne plate, prosečna brzina interneta, ali i broj raspoloživih restorana ili zelenih površina u gradu. Analiza je uljučivala 84 gradova širom sveta kako bi otkrila koja su najbolja mesta za život, gradovi u koje se treba preseliti.

Analizirane su i prosečne temperature vazduha, količinu padavina, kao i prosečna očekivana životna dob osobe koja živi u određenom gradu. Istraživanje je pokazalo da najbolje uslove za život nudi Ostin u Teksasu sa 6.02 od mogućih 10 bodova. Ostin ima treći najbrži internet od svih ispitanih gradova (87.5 Mbps), prosečnu temperaturu od 20.4 Celzijusovih stepeni i prosečnu platu od oko 4.700 evra.

Na drugom mestu najboljih gradova našao se Tokio s rezultatom od 5,98 bodova. Ne samo da nudi puno restorana i zelenih površina, već ima i najdužu prosečnu životnu dob stanovnika od 84 godine. Na trećem se nalazi Čarlston iz Sedinjenih Država sa 5.68 bodova.

Na listi 10 najboljih gradova nema nijednog grada iz Evrope, na četvrtom mestu našao se Dubai, zatim slede Los Anđeles, Abu Dabi, Majami, Muskat, San Francisko i Las Vegas.

Više o izveštaju na zvaničnoj internet stranici.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -