5.8 C
Belgrade
ponedeljak, 28 novembra, 2022

Destinacija za svačiji džep

Za ovaj grad kažu da je savršena turistička destinacija, jer nudi jedinstven spoj modernog i tradicionalnog, urbanog i srednjovekovnog. Svaki boravak u Talinu je posebna avantura koju zaista morate priuštiti sebi bar jednom u životu

Talin je glavni grad  Estonije, ima oko pola miliona stanovnika, i njegov glavni adut jeste multikulturalnost koja se oseća na svakom koraku. U njemu caruje savremenost, moderan je i mlad duhom, ali takođe i tradicionalan, ispunjen je istorijom, prelepom arhitekturom i istorijskim spomenicima koji su od ogromne važnosti za estonsku kulturu.

U Talinu nema nema saobraćajnih gužvi, sve je blizu, i sve je nekako lepo upakovano kao novogodišnji poklon, pa turisti zaista mogu da ga upoznaju za nekoliko dana. Stari deo grada je možda jedan od najočuvanijih starih gradova u svetu, dok se nedaleko od njega nalazi novi deo, sa poslovnim zgradama, modernim hotelima, luksuznim restoranima i tržnim centrima.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da Talin gostima nudi izuzetno gostoprimstvo, njegov kosmopolitski duh očaraće svakog. U svakoj prodavnici, restoranu ili na ulici čućete najrazličitije jezike sveta, što dovoljno govori o njegovoj otvorenosti ka svetu.

Međutim ono što Talin odvaja od ostalih evropskih gradova jesu svakako cene. Sve je daleko jeftinije i pristupačnije nego u recimo Berlinu ili Beču, što je možda i najbolja preporuka da ga posetite.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -