26 C
Belgrade
sreda, 6 jula, 2022

Korida, Kolumbo i tapas

Na Starom postoji puno destinacija koje turisti vole, bilo da se radi o prijatnoj klimu, bogatoj istoriji, zanimljivim događanjima ili ukusnoj gastronomskoj ponudi. Sevilja ima sve to, pa i više

Centar Andaluzije, Sevilja, jedan je od najlepših gradova u Španiji, sa znamenitostima koje se mogu svrstati i među najzanimljivije i najinteresantnije u Evropi. Flamenko, korida, predivni gradski trgovi, Kolumbo, i još mnogo toga potiče iz ovog grada, njihova tradicija i kultura nesebično je utkana u sve fine evropske pa čak i svetske vrednosti.

Ono što turiste osvoji “na prvu” je ta neverovatna energija grada, on je vedrog duha i pun je pozitivne energije. Svaka ulica, zgrada ili kuća u centru grada je interesantna i posebna, i sve miriše na pomorandže i more, iako je grad dosta udaljen od obale.

Grad je osnovan u devetom veku, i oduvek je bila važan u istorijskom smislu. Sevilja je više puta osvajana od različitih osvajača i svako je u gradu ostavio svoj pečat koji se i danas vidi. To je definisalo i arhitekturu i svakodnevicu u multikulturalnom društvu, Sevilja je oduvek negovala kosmopolitski duh koji je uvek darivao mladost ovom gradu.

Od znamenitosti ne treba ništa izdvajati, ceo grad treba upoznati kao celinu. Svaka njegova katerdala ili trg, ulica ili kuća deo je folklora naroda koji čuva svoju tradiciju, pa ga takvog treba i shvatiti. Za upoznavanje grada trebaće vam minimum nekoliko dana, nije velik, ali je prilično sadržajan, pa sve treba polako i sa velikom pažnjom videti i posetiti. Osim toga, treba nešto u obilasku i pojesti, a svi znamo da su Španci majstori dobre hrane. Interesantno je navesti da je Sevilja poznata kao grad u kome su nastali čuveni tapas, ukusni zalogaji najrazličitije hrane koji su osvojili svet.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -