9.1 C
Belgrade
utorak, 21 marta, 2023

Planinska idila u regionu

Ova planina se posećuje u svim godišnjim dobima, i podjednako je lepa bez obzira da li je prekrivena snegom ili prekrivačem od zelene trave po kom pasu mirne krave

Velika planina nalazi se na 1.666 metara nadmorske visine u Kamniško-Savinjskim Alpama. Udaljena je oko sat vremena vožnje od glavnog grada Slovenije, i upravo zbog toga je ona najbolji izbor ukoliko želite da pobegnete od gužve i stresa.

Na Velikoj planini se nalazi pastirsko selo, jedno od najbolje očuvanih u Evropi. Ovde se nalazi čak 150 planinskih kućica koje su jako slične jedna drugoj, sve su podignute kako bi pojačale utisak divljine i ruralnosti. Dobar deo njih je preuređen, nalaze se u sklopu planinskog resorta, i nastale kao antiteza masovnoj gradnji hotela i turističkih odmarališta.

Svaka kućica ima kapacitet od 12 ljudi, idealne su za porodične odmore, a neke od njih su opremljene i bazenima, drvenim ležaljkama i ostalim sadržajima koji su turistima potrebni. Velika planina je kao izmišljena za aktivan odmor i sadržaja ima za sve uzraste. Posebno treba istaći činjenicu da je Velikoj planini zabranjen saobraćaj, do nje se stiže ili pešice ili gondolom.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -