13.5 C
Belgrade
subota, 10 decembra, 2022

Novi trend u turizmu

Ma koliko to neobično i za neke potpuno besmisleno bilo, hoteli koji nude svoje usluge samo odraslim osobama postaju sve popularniji u svetu

Odmor u hotelu nije rezervisan samo za odrasle ili osobe bez dece, svaki hotel predstavlja svojevrsnu oazu za porodične odmore, jer nudi kompletnu uslugu, počevši od hrane do prostora koji su rezervisani za decu. Međutim, nisu svi menadžeri hotela u svetu takvog mišljenja.

U Španiji ima sve više hotela koji zabranjuju ulazak deci u cilju obezbeđivanja  mira i tišine gostima, što je odluka koju puno ljudi smatra nepravednom i nerealnom. Prvi takav hotel je Hotel Neptuno na kanarskom ostrvu Gran Kanaria koji nema apsolutno nikakav sadržaj u svom sastavu koji bi bio predviđen najmlađim gostima, od soba do restorana.

U prilog tome govori i internet portal Adults Only Holidays koji nudi isključivo aranžmane u objektima širom sveta u kojima ne možete boraviti ako imate decu. Na stranu roditelja stala su brojna udruženja koja štite i ljudska prava i prava potrošača, a hotelijeri pravdaju ovakav potez jednostavnom činjenicom da se javlja sve veća potražnja za takvim hotelima. Ko će pobediti, videćemo u narednom peridu, da li se radi o prolaznom trendu ili o realnoj potrebi turista.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -